Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Χάπια για ραδιενέργεια

Ο φόβος των Αμερικανών ότι το πυρηνικό ατύχημα στην Ιαπωνία μπορεί να μεταφερθεί στο έδαφός τους από τις ατμοσφαιρικές κινήσεις έχει οδηγήσει πολλούς στα φαρμακεία, από όπου προμηθεύονται χάπια που προστατεύουν ειδικά το θυρεοειδή. 

Σε πολλά φαρμακεία ή και σε ολόκληρες πολιτείες ήδη αναφέρονται ελλείψεις - δηλαδή ο κόσμος δεν βρίσκει

πλέον τα συγκεκριμένα χάπια. Το ίδιο φαινόμενο παρατηρείται και στον Καναδά.

Παρά το γεγονός ότι οι αρχές επιμένουν να μεταδίδουν μηνύματα ψυχραιμίας και να ενημερώνουν τον κόσμο ότι αυτά τα χάπια δεν πρέπει να λαμβάνονται χωρίς σοβαρό λόγο, ο κόσμος προφανώς έχει πανικοβληθεί και τα ζητάει, ώστε να τα έχει στο ράφι του για ώρα ανάγκης.

Πρόκειται για τα χάπια ιωδίου που μειώνουν σχετικά τον κίνδυνο να εκδηλώσει κάποιος καρκίνο του θυρεοειδούς όταν εκτίθεται σε ραδιενέργεια.

Οι υγειονομικές υπηρεσίες, ειδικά στις δυτικές ΗΠΑ, στη Χαβάη και στο δυτικό Καναδά, δέχονται ακατάπαυστα τηλεφωνήματα πολιτών που αγωνιούν για το ενδεχόμενο η ραδιενέργεια να επιβαρύνει την περιοχή τους.

Ζητούν πανικόβλητοι πληροφορίες για κάθε εξέλιξη στην Ιαπωνία και κυρίως για το τι μπορούν να κάνουν ώστε να προστατευτούν σε περίπτωση που η ραδιενεργή επιβάρυνση κινηθεί ανατολικά και φτάσει ως τις ΗΠΑ. 

Πηγή

1 σχόλια :

  1. Παιδια ειχα βρει ενα φαρμακειο υπεροχο που ειχε παρα πολλα φυσικα και χειροποιητα προιοντα , αυτο εδω ηταν https://www.qpharmacy.gr/ το γνωριζετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή