Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Συνέδριο Πυρηνικής Ιατρικής 8-12 Απριλίου στην Αλεξανδρούπολη


Η επανάσταση στο χώρο της Πυρηνικής Ιατρικής το PET/CT θα παρουσιαστεί στο 22ο Συνέδριο της Πυρηνικής Ιατρικής που θα γίνει 8-10 Απριλίου στην Αλεξανδρούπολη.

Το συνέδριο διεξάγεται υπό την αιγίδα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, της Περιφέρειας
ΑΜΘ και της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας, ενώ συμμετέχουν η Ελληνική Εταιρία Πυρηνικής Ιατρικής και Βιολογίας, η Ελληνική Εταιρία Ιατρικής της Εργασίας και Περιβάλλοντος και ο Σύνδεσμος Ελλήνων Ιδιωτών Πυρηνικών Ιατρών.
Η Ελληνική Εταιρεία Πυρηνικής Ιατρικής στα πλαίσια του Εκπαιδευτικού της προγράμματος σας προσκαλεί στο 22ο Συνέδριο Πυρηνικής Ιατρικής. που θα πραγματοποιηθεί από 8-10 Απριλίου 2011 στο Συνεδριακό κέντρο του Ξενοδοχείου Thraki Palace στην Αλεξανδρούπολη.
Στο επιστημονικό πρόγραμμα του Συνεδρίου θα συμμετάσχουν καταξιωμένοι Έλληνες και ξένοι ομιλητές, που θα παρουσιάσουν τη σημασία και τη σχέση της Πυρηνικής Ιατρικής με τις άλλες Ιατρικές Ειδικότητες με τις οποίες συνεργάζεται.
Σκοπός του Συνεδρίου είναι η παρουσίαση πρωτότυπων και σύγχρονων θεμάτων, για την υψηλού επιπέδου ενημέρωση των Πυρηνικών Ιατρών, Ακτινοφυσικών, Ιατρών άλλων Ειδικοτήτων, Τεχνολόγων, Νοσηλευτών αλλά και των φοιτητών για τις πρόσφατες εξελίξεις στην Πυρηνική Ιατρική.
Θα γίνουν αναφορές στις εφαρμογές της Τομογραφίας Εκπομπής Ποζιτρονίων, στη συμβολή της Πυρηνικής Ιατρικής στη διάγνωση Καρδιολογικών, Πνευμονολογικών, Παιδιατρικών, Νεφρολογικών, Νευρολογικών και Ενδοκρινολογικών παθήσεων. Στο πεδίο της Ογκολογίας θα παρουσιασθούν οι νεότερες εξελίξεις στη διάγνωση με έμφαση στη Μοριακή Απεικόνιση και στη θεραπεία.
Σε ειδική συνεδρία θα παρουσιαστούν οι καινούργιες τεχνολογικές εξελίξεις στο χώρο της Ιατρικής Απεικόνισης. Σε συνεργασία με την Εταιρεία των Ιατρών της Εργασίας θα γίνει στρογγυλό τραπέζι με θέματα Υγιεινής και Ασφάλειας στους εργαζόμενους στις Ιοντίζουσες Ακτινοβολίες. Παράλληλα, θα υπάρξουν ειδικές συνεδρίες για τεχνολόγους και νοσηλευτές.
Στο διεθνώς αναγνωρισμένο Περιοδικό Hellenic Journal of Nuclear Medicine θα δημοσιευθούν σε ειδικό τμήμα αυτού οι περιλήψεις από τις καλύτερες εργασίες και ιδιαίτερα από όσες βραβευτούν στο Συνέδριο. Το πολιτιστικό πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνει προαιρετικά εκδρομή στο Δέλτα του ποταμού Έβρου, την πόλη των Φερών, το Δάσος της Δαδιάς και το Σουφλί.
Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Αθανάσιος Ζησιμόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής Πυρηνικής Ιατρικής Δημοκριτείου Πανεπιστήμιου Θράκης Διευθυντής Τμήματος Πυρηνικής Ιατρικής ΠΓΝΑ, χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντικό το 22ο συνέδριο Πυρηνικής Ιατρικής.
Η συμμετοχή των συνέδρων προβλέπεται να ξεπεράσει τους 500 ενώ αναμένεται να υπάρξει και μεγάλη προσέλευση από φοιτητές.
Πηγή

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου