Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

CadStream Mαγνητικής Mαστού



cad.jpg
To CADstream αποτελεί ένα εξελιγμένο σύστημα υποβοηθούμενης ανίχνευσης ύποπτων περιοχών στην μαγνητική τομογραφία μαστού. Η τεχνολογία CAD (Computer Aided Detection) είναι μια πρωτοποριακή τεχνολογία η οποία, σε συνεργασία πάντα με τον Ιατρό Ακτινολόγο, έχει σαν στόχο το βέλτιστο δυνατό διαγνωστικό αποτέλεσμα  για τον εξεταζόμενο.
Η μαγνητική τομογραφία μαστού τα τελευταία χρόνια κερδίζει συνεχώς έδαφος ανάμεσα στις απεικονιστικές διαγνωστικές πρακτικές. Παγκοσμίως παρατηρείται μια ραγδαία αύξηση  του ενδιαφέροντος των κλινικών Ιατρών για την συγκεκριμένη εξέταση.
Στην κατεύθυνση αυτή ο Αμερικανικός Οίκος Confirma Inc. ανέπτυξε ένα πρωτοποριακό λογισμικό υποβοηθούμενης ανίχνευσης (CAD) υπόπτων για κακοήθεια περιοχών  του μαστού το οποίο βοηθάει τον Ακτινολόγο στο να κάνει την διάγνωσή του γρήγορα και με πολύ μεγάλη ακρίβεια, χάρη στα «εργαλεία» που του προσφέρει το CADstream.
Ο τρόπος λειτουργίας του συστήματος CADStream είναι πολύ απλός και εύκολος. Mε την ολοκλήρωσή της  Μαγνητικής Τομογραφίας Μαστού οι εικόνες μεταφέρονται μέσω DICOM από την  κονσόλα του μαγνήτη στον σταθμό εργασίας του CADstream. Σε τέσσερα περίπου λεπτά το σύστημα έχει επεξεργαστεί την εξέταση η οποία είναι πλέον έτοιμη για την τελική διάγνωση από τον Ακτινολόγο.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι υπάρχει απόλυτη συμβατότητα του CADstream με όλες τις κατασκευάστριες εταιρίες μαγνητικών τομογράφων.
Το CADstream είναι το μόνο σύστημα το οποίο έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για την επεξεργασία  εικόνων από Μαγνητικές Τομογραφίες Μαστού καθώς επίσης είναι το μόνο σύστημα που έχει «δομηθεί» πάνω στον άτλαντα BIRADS του Αμερικάνικού Κολεγίου Ακτινολογίας (ACR).
Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες και βιβλιογραφία.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου