Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Σαββατοκύριακο δωρεάν εξετάσεων μαστού στη Θεσσαλονίκη


Κοινωνική Οργάνωση 'ΑΓΑΠΗ' σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού 'ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ' Νομού Θεσσαλονίκης οργανώνει το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012 εκδήλωση με θέμα την πρώιμη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο
 του 4ου Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Θεσσαλονίκης, στην οδό Λαμπράκη 42, από τις 10 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι και από τις 4 το απόγευμα μέχρι τις 8 το βράδυ.







Σκοπός της διήμερης αυτής εκδήλωσης είναι:






η ευαισθητοποίηση του γυναικείου πληθυσμού για τον καρκίνο του μαστού, η παροχή εξειδικευμένων συμβουλών αυτοεξέτασης και αντιμετώπισης της νόσου, η δωρεάν κλινική εξέταση (ψηλάφηση μαστού), η δωρεάν μαστογραφία.






Για το λόγο αυτό θα υπάρχουν στους χώρους της κάθε εκδήλωσης εξειδικευμένοι ιατροί, καθώς και η κινητή μονάδα μαστογράφου του Θεαγένειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.






Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των γυναικών για το παραπάνω διήμερο πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού, μέλη της Κοινωνικής Οργάνωσης 'Αγάπη' θα διανέμουν έντυπο ενημερωτικό υλικό από stands που θα τοποθετηθούν στις λαϊκές αγορές τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου στην περιοχή Κάτω Τούμπας επί της οδού Αρτάκης και την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου στην περιοχή Άνω Τούμπας στην οδό Κλεάνθους (έναντι του γηπέδου του ΠΑΟΚ).






Πηγή

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου