Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Ψηφιακός μαστογράφος στο «Αλεξάνδρα»

Ένας από τους πλέον σύγχρονους ψηφιακούς μαστογράφους λειτουργεί τις τελευταίες εβδομάδες στο ακτινοδιαγνωστικό εργαστήριο του νοσοκομείου «Αλεξάνδρα», δίνοντας πλέον στις γυναίκες τη δυνατότητα να υποβληθούν στις πιο εξελιγμένες απεικονιστικές εξετάσεις σε ό,τι αφορά την πρόληψη αλλά και τη θεραπεία των παθήσεων του μαστού.

Το απεικονιστικό σύστημα της ψηφιακής μαστογραφίας μπορεί να διακρίνει εξαιρετικά μικρού μεγέθους μαστογραφικά ευρήματα, ενώ λαμβάνονται εικόνες υψηλής ανάλυσης που συντελούν στην πρώιμη διάγνωση καρκίνου του μαστού. Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι με την ψηφιακή 
μαστογραφία οι εξεταζόμενες  λαμβάνουν μειωμένη δόση της ακτινοβολίας.

Η ψηφιακή μαστογραφία είναι εξέταση εκλογής για τις γυναίκες ηλικίας από 35 έως 55 ετών και τις γυναίκες με πυκνούς μαστούς. Η εξέταση εκτελείται κάθε εργάσιμη ημέρα σε πρωινή βάση και κάθε απόγευμα, εκτός των γενικών εφημεριών του νοσοκομείου.
Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να κλείνουν ραντεβού απευθείας στο Εργαστήριο στα τηλ.             210-7707071      ,            210-3381170                  210-3381171       και μέσω του τηλεφωνικού κέντρου 1535.

Πηγή

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου