Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2015

Καρκίνος του μαστού: Σημαντικά μειωμένοι οι δείκτες επανεμφάνισης

Μια σημαντική εξέλιξη στο πεδίο της Υγείας σημειώνουν Καναδοί ερευνητές σε νέα μελέτη που δημοσιεύουν στην επιθεώρηση Journal of Clinical Oncology, αναφέροντας πως οι δείκτες επανεμφάνισης για τον καρκίνο του μαστού έχουν μειωθεί σημαντικά κατά την τελευταία εικοσαετία.
Η μείωση της τάξεως του 50% που σημειώθηκε στον Καναδά από τη δεκαετία του '80 μέχρι και το 2000 οφείλεται πιθανότατα στις βελτιωμένες παρεχόμενες θεραπείες και τους τακτικούς προληπτικούς ελέγχους, σύμφωνα με τους ερευνητές από το Πανεπιστήμιο British Columbia του Βανκούβερ.
Στο πλαίσιο της νέας μελέτης, οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα που αφορούσαν σε 7.178 γυναίκες που έλαβαν θεραπεία είτε σε αρχικό είτε σε ελαφρώς προχωρημένο στάδιο της νόσου. Τα δεδομένα κάλυπταν τη χρονική περίοδο 1986-1992 και 2004-2008, αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.
Η νέα μελέτη δίνει έμφαση στην ανάγκη για εξατομικευμένη θεραπεία, προσαρμοσμένη στις ανάγκες του κάθε ασθενή, αλλά και στη σημασία του προληπτικού ελέγχου για το γυναικείο πληθυσμό εν γένει και κυρίως για τις γυναίκες που παρουσιάζουν αυξημένο κίνδυνο επανεμφάνισης του καρκίνου του μαστού.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου