Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Χίος 24,25 & 26 Μαίου 2013: Σεμινάριο Υπερηχογραφίας Νεογνικού και Βρεφικού Ισχίου από το Δίκτυο Συν-Ιατρείων Πιστοποιημένης Φροντίδας iatrica


Σεμινάριο Υπερηχογραφίας Νεογνικού και Βρεφικού Ισχίου διοργανώνει το Δίκτυο Συν-Ιατρείων Πιστοποιημένης Φροντίδας iatrica, στο Ιστορικό Μουσείο της Χίου (αίθουσα Αδαμάντιος Κοραής), στις 24,25 και 26 Μαίου 2013.
Το σεμινάριο απευθύνεται, καταρχήν, σε ακτινολόγους, ορθοπεδικούς και παιδιάτρους και γενικότερα, σε όλους όσοι ασχολούνται με τη διάγνωση και τη θεραπεία της αναπτυξιακής δυσπλασίας του ισχίου. Ο περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων (20) και η εκτενής παρουσίαση του θέματος στα πλαίσια ενός εντατικού προγράμματος θεωρητικής εκπαίδευσης και πρακτικής άσκησης, στοχεύει στο να συμβάλλει σε μια γόνιμη και δημιουργική για όλους συνάντηση. Το Σεμινάριο Υπερηχογραφίας Νεογνικού και Βρεφικού Ισχίου τελεί υπό την αιγίδα του Ιατρικού συλλόγου Χίου και της Ιατρικής Εταιρείας Χίου.

Η αναπτυξιακή δυσπλασία του ισχίου είναι μια νοσολογική οντότητα που περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα διαταραχών του νεογνικού/βρεφικού ισχίου. Η αιτιολογία της είναι πολυπαραγοντική και η φυσική της εξέλιξη όχι απόλυτα κατανοητή, παρά το γεγονός ότι είναι γνωστή εδώ και αρκετές δεκαετίες.
Η υπερηχογραφία αποτελεί πλέον τη μέθοδο εκλογής για την έγκαιρη διάγνωση της αναπτυξιακής δυσπλασίας και χρησιμοποιείται ως μέθοδος πληθυσμιακής διαλογής σε πολλές κεντροευρωπαϊκές χώρες. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η σωστή εκπαίδευση των υπερηχογραφιστών για την εκτέλεση μιας άρτιας τεχνικά εξέτασης και την ορθή περιγραφή και ερμηνεία των ευρημάτων.
Στόχος του σεμιναρίου είναι να επιδειχθεί η τεχνική της υπερηχογραφικής εξέτασης, να περιγραφούν τα ευρήματα και να συστηματοποιηθεί η ανάλυσή τους μέσα από ένα σύστημα κατηγοριοποίησης της βαρύτητας της διαταραχής και τέλος, να συζητηθεί η θεραπευτική αντιμετώπιση και ο τρόπος παρακολούθησής της.
Το σεμινάριο αυτό αποτελεί συνέχεια μιας σειράς επιστημονικών συναντήσεων που διοργανώνει το δίκτυο iatrica, το πρωτοπόρο Πανελλαδικό δίκτυο ανεξάρτητων Διαγνωστικών Ιατρείων, που παρέχει Ιατρική Φροντίδα και υπηρεσίες πιστοποιημένης ποιότητας. Τα Διαγνωστικά Ιατρεία- μέλη του δικτύου iatrica αποτελούν μια ισχυρή ομάδα επιστημόνων, που λειτουργεί με γνώμονα το επιστημονικό κύρος & την ποιοτική εξυπηρέτηση. Δέσμευση κι επιθυμία των ιατρείων iatrica είναι η εγκαθίδρυση σύγχρονων τεχνολογιών και υλικοτεχνικών υποδομών που εγγυόνται την άρτια και τάχιστη εξυπηρέτηση των πολιτών, σε όλο το φάσμα των διαγνωστικών αναλύσεων.
Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα του σεμιναρίου εδώ

Το Πρόγραμμα της 1ης ημέρας του Σεμιναρίου τροποποιείται και αντί για τις 9 π.μ., θα αρχίσει στη 1 μ.μ.
Η τροποποίηση του προγράμματος γίνεται προκειμένου να εξυπηρετηθούν καλύτερα οι συνάδελφοι που θα συμμετέχουν.
Πληροφορίες κι εγγραφές: 210 3413460 (εσωτ.γραμμή 5)

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου